NBA: Sparsi zgazili Tandere

San Antonio Sparsi ostvarili su novu ubedljivu pobedu protiv Oklahoma Siti Tandera sa 112:77 i poveli 2-0 u finalnoj seriji zapadne konferencije NBA plej-ofa.

Košarka 22.05.2014 | 19:15
NBA: Sparsi zgazili Tandere

Teksašani su tokom drugog i trećeg perioda postigli ukupno 67 poena i primakli se velikom finalu.

Predvodio ih je Toni Parker sa 22 poena, dok je Deni Grin postigao sedam trojki, a Tim Dankan ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

Tander očigledno ne može da se nosi sa Sparsima bez Serža Ibake u Reketu, a u drugom meču serije podbacili su i najbolji igrači, MVP lige Kevin Durent i Rasel Vestbruk su postigli po 15 poena, pogodivši zajedno tek 13 od 40 šuteva iz igre.

Sada se serija seli u Oklahoma Siti, a treći meč na programu je u nedelju.

Ekipe koje su izgubile prva dva meča serije u sedam pobeda dvocifrenom razlikom su samo četiri puta u 81-om slučaju uspele da se vrate i dobiju.

Tim Dankan ostvario je u sredu u veče 153. 'dabl-dabl' učinak u plej-ofu u karijeri, po čemu je drugi svih vremena.

Veteran San Antonio Sparsa je sa 29 minuta postigao 14 poena i imao 12 skokova u ubedljivoj pobedi nad Oklahoma Siti Tanderom 112:77, za 2-0 u finalu Zapada NBA plej-ofa.

Ispred Dankana na večnoj listi je sada samo Irvin Medžik Džonson, koji ima samo četiri plej-of 'dabl-dabla' više od centra sa Devičanskih Ostrva.

Dankan će imati još najmanje četiri utakmice da pokuša da dodatno se približi ovom rekordu, a ukoliko Sparsi prođu u finale, možda i da ga obori do kraja ove sezone.

Dankan ima 38 godina, celu karijeru je proveo u Sparsima koji su ha izabrali kao prvog pika 1997. godine, a sa njima je četiri puta bio šampion NBA lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar