Бијељински студенти у Београду шаљу помоћ у завичај

Студенти београдског Универзитета из Бијељине су, у оквиру акције коју су покренули преко друштвених мрежа, прикупили хуманитарну помоћ за угрожене од поплава у Семберији.

Република Српска 20.05.2014 | 13:51
Бијељински студенти у Београду шаљу помоћ у завичај

Помоћ је прикупљена у врло кратком року, за само 24 часа, а први камион би требало да крене већ данас из Београда за Бијељину. Прикупљен је велики број најнеопходнијих ствари које су потребне, највише хране, воде, хране за бебе, пелена, дезинфекционих средстава, средстава за личну хигијену.

Акција је за врло кратко вријеме наишла на велики одзив међу студентима и грађанима Београда, а глумци серије "Војна академија" послали су дјечије играчке. Један од координатора за прикупљање помоћи Младен Ђукић из Бијељине рекао је да су студенти из Бијељине који студирају у Београду, посредством друштвених мрежа покренули акцију за прикупљање помоћи угроженом становништву Семберије и Републици Српској.

"Акција је наишла на велики одзив, што нас је јако пријатно изненадило, чак и премашило очекивања. Овим путем желимо да пошаљемо подршку нашим сународницима и да се захвалимо другарима који су учествовали у овој акцији. Ово је наш скроман допринос, али се надам да ће бити од користи за наше суграђане из Семберије и остатак Републике Српске који је угрожен поплавама", рекао је Ђукић.

Борис Стевановић из Бијељине, студент Економског факултета у Београду, захвалио је на помоћи факултету Висока школа за модеран бизнис у Београду који је дао просторије за прикупљање помоћи, Богословском факултету који је помогао у прикупљању хране, одјеће и осталих потрепштина, као и организацији "Ноћ музеја" која је помогла у допремању робе, као и познатим личностима.

Он је навео да је роба на амбалажи означена латиничним словом "Х" /хуманитарно/, да не би било злоупотреба и да не би доспјела у препродају. Ова роба ће бити превезена камионом, који је обезбијеђен уз помоћ Владе Србије и Црвеног крста Србије, а у Бијељини би требало да је дочекају представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Црвени крст или Цивилна заштита. Студенти из Бијељине најављују наставак ове акције, наводећи да постоје и друге идеје да се помогне суграђанима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

20.05.2014 17:23

Хвала студенти Дијаспора већ ради стиже помоћ , само да дође до вас којима је потребна Томе се надам искрено Сретно

ОДГОВОРИТЕ