Bijeljinski studenti u Beogradu šalju pomoć u zavičaj

Studenti beogradskog Univerziteta iz Bijeljine su, u okviru akcije koju su pokrenuli preko društvenih mreža, prikupili humanitarnu pomoć za ugrožene od poplava u Semberiji.

Republika Srpska 20.05.2014 | 13:51
Bijeljinski studenti u Beogradu šalju pomoć u zavičaj

Pomoć je prikupljena u vrlo kratkom roku, za samo 24 časa, a prvi kamion bi trebalo da krene već danas iz Beograda za Bijeljinu. Prikupljen je veliki broj najneophodnijih stvari koje su potrebne, najviše hrane, vode, hrane za bebe, pelena, dezinfekcionih sredstava, sredstava za ličnu higijenu.

Akcija je za vrlo kratko vrijeme naišla na veliki odziv među studentima i građanima Beograda, a glumci serije "Vojna akademija" poslali su dječije igračke. Jedan od koordinatora za prikupljanje pomoći Mladen Đukić iz Bijeljine rekao je da su studenti iz Bijeljine koji studiraju u Beogradu, posredstvom društvenih mreža pokrenuli akciju za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu Semberije i Republici Srpskoj.

"Akcija je naišla na veliki odziv, što nas je jako prijatno iznenadilo, čak i premašilo očekivanja. Ovim putem želimo da pošaljemo podršku našim sunarodnicima i da se zahvalimo drugarima koji su učestvovali u ovoj akciji. Ovo je naš skroman doprinos, ali se nadam da će biti od koristi za naše sugrađane iz Semberije i ostatak Republike Srpske koji je ugrožen poplavama", rekao je Đukić.

Boris Stevanović iz Bijeljine, student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, zahvalio je na pomoći fakultetu Visoka škola za moderan biznis u Beogradu koji je dao prostorije za prikupljanje pomoći, Bogoslovskom fakultetu koji je pomogao u prikupljanju hrane, odjeće i ostalih potrepština, kao i organizaciji "Noć muzeja" koja je pomogla u dopremanju robe, kao i poznatim ličnostima.

On je naveo da je roba na ambalaži označena latiničnim slovom "H" /humanitarno/, da ne bi bilo zloupotreba i da ne bi dospjela u preprodaju. Ova roba će biti prevezena kamionom, koji je obezbijeđen uz pomoć Vlade Srbije i Crvenog krsta Srbije, a u Bijeljini bi trebalo da je dočekaju predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Crveni krst ili Civilna zaštita. Studenti iz Bijeljine najavljuju nastavak ove akcije, navodeći da postoje i druge ideje da se pomogne sugrađanima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nikola

20.05.2014 17:23

Hvala studenti Dijaspora već radi stiže pomoć , samo da dođe do vas kojima je potrebna Tome se nadam iskreno Sretno

ODGOVORITE