Зашто вам коса опада када се чешљате?

Ово питање је сигурно свака жена барем једном у животу себи поставила.

Мода и љепота 20.05.2014 | 10:56
Зашто вам коса опада када се чешљате?

Оно што следи је наравно паника која је у највећема броју случајева неоправдана. Појачано опдање косе се јавља углавном периодично и не траје више од неколико недеља, а разлог томе је што фоликуле косе повремено морају да уђу у фазу мировања када одбацују влас.

Отприлке губимо око 100 власи дневно и када се овај број повећа у једном дужем временском периоду, то је знак да или нешто радимо погрешно у третирању косе или је резултат неких промена које су настале у организму.

Агесивно везивање косе, чврсто направљене плетенице и све фризуре за које се јако затеже коса могу да доведу до трајног губитка косе на појединим деловима скалпа уколико се овакав начин стилизовања косе понавља свакодневно у дужем периоду. Фарбање косе и трететирање косе хемијским препаратима не може да изазове опадање косе (наравно ако користимо производе који су предвиђени за рад са косом) већ се од погрешне употребе хемијских препарата може коса јако оштетити што онда доводи до кидања и пуцања косе.

Опадање косе које је резултат промена у организму може да настане као последица неке болести, али и као последица промена у начуну исхране као и промена животних навика (промена ритма спавања….), али и стреса. Строге дијете могу да изазову да услед смањеног уноса хранљивих материја фолкуле престану да производе косу и пређу у фазу мировања. У трудноћи и после трудноће коса је склона да појачано опада.

Коментари / 0

Оставите коментар