Вјенчање усред поплаве

У поплави драматичних вести које читавом региону у правој катаклизми потресају из минута у минут десило се и једно необично венчање

Босна и Херцеговина 20.05.2014 | 09:36
Вјенчање усред поплаве

Буквално у поплави, у Сводни код Новог Града, јуче су пред матичарком судобоносно “да” изговорили младенци Горан Јешић из Сводне и Сандра Средић из суседних Витасоваца, села које је река Сана у потпуности опколила водом.

Млада није хтела да се уда без родитеља и куме који су остали заробљени у поплављеним Витасовцима. Да све буде горе код њих су биле и бурме, младожењино одело и Сандрина венчаница.

"И онда се појавио чамџија Петар Вуковојац. Успео је да се пробије до Витасоваца и негде око 16 сати довезе Сандрине родитеље и куму. Брзо смо се обукли и у року од пола сата звали локалну матичарку Радмилу Бањац која нас је и венчала. Да све буде занимљивије, до тад је падала киша, а након што су дошли одједном је грануло сунце. Видим у томе добар знак за наш брак", прича за Дневни Аваз срећни младожења који је на свадби очекивао 670 званица.

Многи због стравичних поплава нису стигли на раније заказано венчање, али међу званицама је била и једна екипа из Словеније, из Сежане, која је натрпана у комби успела некако да се пробије до Сводне.

Након свадбе младини родитељи чамцем су се опет вратили у Витасовце.

Матичарка Бањац каже да није имала необичније венчање.

"Радим већ 26 година. Људе сам венчавала на разним местима, па чак и у брзом возу. Но, овакво венчање нисам имала. Било је баш потресно, а неки су чак и плакали ", каже Бањац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зиви били

23.05.2014 20:37

Е па нек је срецно и дуговецно!

ОДГОВОРИТЕ