Vjenčanje usred poplave

U poplavi dramatičnih vesti koje čitavom regionu u pravoj kataklizmi potresaju iz minuta u minut desilo se i jedno neobično venčanje

Bosna i Hercegovina 20.05.2014 | 09:36
Vjenčanje usred poplave

Bukvalno u poplavi, u Svodni kod Novog Grada, juče su pred matičarkom sudobonosno “da” izgovorili mladenci Goran Ješić iz Svodne i Sandra Sredić iz susednih Vitasovaca, sela koje je reka Sana u potpunosti opkolila vodom.

Mlada nije htela da se uda bez roditelja i kume koji su ostali zarobljeni u poplavljenim Vitasovcima. Da sve bude gore kod njih su bile i burme, mladoženjino odelo i Sandrina venčanica.

"I onda se pojavio čamdžija Petar Vukovojac. Uspeo je da se probije do Vitasovaca i negde oko 16 sati doveze Sandrine roditelje i kumu. Brzo smo se obukli i u roku od pola sata zvali lokalnu matičarku Radmilu Banjac koja nas je i venčala. Da sve bude zanimljivije, do tad je padala kiša, a nakon što su došli odjednom je granulo sunce. Vidim u tome dobar znak za naš brak", priča za Dnevni Avaz srećni mladoženja koji je na svadbi očekivao 670 zvanica.

Mnogi zbog stravičnih poplava nisu stigli na ranije zakazano venčanje, ali među zvanicama je bila i jedna ekipa iz Slovenije, iz Sežane, koja je natrpana u kombi uspela nekako da se probije do Svodne.

Nakon svadbe mladini roditelji čamcem su se opet vratili u Vitasovce.

Matičarka Banjac kaže da nije imala neobičnije venčanje.

"Radim već 26 godina. Ljude sam venčavala na raznim mestima, pa čak i u brzom vozu. No, ovakvo venčanje nisam imala. Bilo je baš potresno, a neki su čak i plakali ", kaže Banjac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zivi bili

23.05.2014 22:37

E pa nek je srecno i dugovecno!

ODGOVORITE