Руски хеликоптер доноси данас хуманитрану помоћ

Руским хеликоптером у Шабац ће данас бити допремљена хуманитарна помоћ грађанима са поплављених подручја.

Србија 20.05.2014 | 06:59
Руски хеликоптер доноси данас хуманитрану помоћ

Хеликоптером К- 32 биће достављени прехрамбени производи и оно што је непходно за прву помоћ, изјавио је Тањугу заменик руског министра за ванредне ситуације Едуард Чижиков.

Он је присуствовао седници кризног штаба Шапца на којој је разматрана ситуација на подручју тог града угроженог нарастањем Саве а после које је оценио да је ситуација у Шапцу стабилна.

"У Шапцу је ситуација стабилна али никада се не зна", рекао је Чижиков, додавши да су активности које су до сада спроведене спречиле већа изливања реке.

Он је, подсетивши да су руски спасиоци били ангажовани и у Обреновцу, сада навео да се ситуација у Шапцу знатно разликује.

"Активности које су спроведене до сада у Шапцу су спречиле долазак ванредне ситуације и по томе се разликује од ситуације која је била у Обреновцу", рекао је он, подсетивши да су руски спасиоци били ангажовани у Обреновцу на спасавању људи из поплављених кућа.

Он је рекао да руски одред броји 76 спасилаца од којих су 20 рониоци и да располажу савременом опремом и техником.

Према његовим речима, у одреду су и два кинолошка тима са псима за тражење и претрагу терена.

Чижиков је додао да су руском одреду на располагању и два хеликоптера К- 32 који су смештени у Нишу а опремљени су савременом спасилачком опремом која такође може да буде употребљена за спасавање.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДПС

20.05.2014 05:50

Тек данас. Да су на њих цекали до сад бих умрли од глади.

ОДГОВОРИТЕ