Здравство добро организовано и снабдјевено

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је у Бијељини да су здравствене установе у граду добро организоване и снабдјевене, те да се не очекују неке веће
потешкоће у овој регији.

Република Српска 19.05.2014 | 17:27
Здравство добро организовано и снабдјевено

Богданић је данас, нако што је други пут посјетио поплављени град, оцијенио да стање изгледа добро у односу на ситуацију у Добоју или Шамцу.

Он је апеловао на грађане да имају стрпљења у процесу чишћења терена који слиједи и позвао људе на солидарност и међусобно помагање.

Богданић је у разговору са новинарима рекао да је веома изненађен да се равијени крај Републике Српске, као што је Бијељина, није боље организовао и урадио оно што је било потребно да се поплава не понови већ за три и по године.

Богданић је за здравствени центар у Бијељини донио помоћ у лијековима, а поплављено подручје обишао је са директором Болнице Синишом Максимовићем и директором Дома здравља Златком Максимовићем.

Директор бијељинске Болнице Синиша Максимовић рекао је да је ситуација данас редовна, хоспитализовано је 300 пацијената, а Болница функционише и као прихватни центар за 50 -так тежих болесника са поплављеног подручја.

Према ријечима Максимовића, јуче је из Бијељине један пацијент са неуролошким повредама главе хеликоптером пребачен на лијечење у Бањалуку и он се данас опоравља.

Директор Дома здравља Златко Максимовић рекао је новинарима да све подручне амбуланте у регији раде, а љекари су присутни у 10 прихватних центара у граду.

Он је рекао да од републичких институција очекује помоћ у процесу дезинфекције терена који слиједи, о чему је информисао и Богданића.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боб Роцк

19.05.2014 16:33

Зао ми је овог цовјека (јер није свјестан своје глупости), а залије ми је јос народа са оваквим полтронима и улизицама од министара! Ма њима увјек све изгледа добро! Па цовјеце нисмо Луxембург схаватите вец једном!

ОДГОВОРИТЕ