Zdravstvo dobro organizovano i snabdjeveno

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je u Bijeljini da su zdravstvene ustanove u gradu dobro organizovane i snabdjevene, te da se ne očekuju neke veće
poteškoće u ovoj regiji.

Republika Srpska 19.05.2014 | 17:27
Zdravstvo dobro organizovano i snabdjeveno

Bogdanić je danas, nako što je drugi put posjetio poplavljeni grad, ocijenio da stanje izgleda dobro u odnosu na situaciju u Doboju ili Šamcu.

On je apelovao na građane da imaju strpljenja u procesu čišćenja terena koji slijedi i pozvao ljude na solidarnost i međusobno pomaganje.

Bogdanić je u razgovoru sa novinarima rekao da je veoma iznenađen da se ravijeni kraj Republike Srpske, kao što je Bijeljina, nije bolje organizovao i uradio ono što je bilo potrebno da se poplava ne ponovi već za tri i po godine.

Bogdanić je za zdravstveni centar u Bijeljini donio pomoć u lijekovima, a poplavljeno područje obišao je sa direktorom Bolnice Sinišom Maksimovićem i direktorom Doma zdravlja Zlatkom Maksimovićem.

Direktor bijeljinske Bolnice Siniša Maksimović rekao je da je situacija danas redovna, hospitalizovano je 300 pacijenata, a Bolnica funkcioniše i kao prihvatni centar za 50 -tak težih bolesnika sa poplavljenog područja.

Prema riječima Maksimovića, juče je iz Bijeljine jedan pacijent sa neurološkim povredama glave helikopterom prebačen na liječenje u Banjaluku i on se danas oporavlja.

Direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović rekao je novinarima da sve područne ambulante u regiji rade, a ljekari su prisutni u 10 prihvatnih centara u gradu.

On je rekao da od republičkih institucija očekuje pomoć u procesu dezinfekcije terena koji slijedi, o čemu je informisao i Bogdanića.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bob Rock

19.05.2014 16:33

Zao mi je ovog covjeka (jer nije svjestan svoje gluposti), a zalije mi je jos naroda sa ovakvim poltronima i ulizicama od ministara! Ma njima uvjek sve izgleda dobro! Pa covjece nismo Luxemburg shavatite vec jednom!

ODGOVORITE