Сутра сахрана Добрице Ћосића

Српска академија наука и уметности обавестила је данас јавност да ће академик Добрица Ћосић бити сахрањен сутра у 14 часова на Новом гробљу у Београду.

Србија 19.05.2014 | 11:45
Сутра сахрана Добрице Ћосића

Академик Ћосић је својим визионарским и магичним књижевним стилом оставио дубок траг у српској књижевности. Његова дела, која су обележила српску књижевност 20 века, привлачила су велику пажњу читалаца и увек су била међу најчитанијим издањима, саопштила је Српска академија наука и уметности.

Поводом смрти академика Добрице Ћосића, министар културе и информисања Иван Тасовац упутио је у своје лично име и у име министарства културе и информисања телеграм најдубљег саучешћа породици Добрице Цхосића.

Српска култура изгубила једног од најзначајнијих српских књижевника друге половине 20. века а друштвена сцена без истакнутог антифашистичког борца и веома важног сведока нашег динамичног и тешког времена, истакнуто је у телеграму саучешћа.

Запослени у Издавачком предузећу "Просвета" са жаљењем су примили вест о смрти Добрице Ћосића, једног од највећих српских књижевника и једног од својих најстаријих аутора, аутора са најдужим "стажом" објављивања књижевних дела у овој издавачкој кући.

У излог књижаре "Геца Кон" у Кнез Михаиловој "Просвета" је ставила издања Добрице Цхосића и изложимо и нека антикварна издања његових књига.

Издавачка кућа Евро Ðунти одложила је данашњу промоцију књига због смрти писца.

Коментари / 0

Оставите коментар