Sutra sahrana Dobrice Ćosića

Srpska akademija nauka i umetnosti obavestila je danas javnost da će akademik Dobrica Ćosić biti sahranjen sutra u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.

Srbija 19.05.2014 | 11:45
Sutra sahrana Dobrice Ćosića

Akademik Ćosić je svojim vizionarskim i magičnim književnim stilom ostavio dubok trag u srpskoj književnosti. Njegova dela, koja su obeležila srpsku književnost 20 veka, privlačila su veliku pažnju čitalaca i uvek su bila među najčitanijim izdanjima, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Povodom smrti akademika Dobrice Ćosića, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac uputio je u svoje lično ime i u ime ministarstva kulture i informisanja telegram najdubljeg saučešća porodici Dobrice Chosića.

Srpska kultura izgubila jednog od najznačajnijih srpskih književnika druge polovine 20. veka a društvena scena bez istaknutog antifašističkog borca i veoma važnog svedoka našeg dinamičnog i teškog vremena, istaknuto je u telegramu saučešća.

Zaposleni u Izdavačkom preduzeću "Prosveta" sa žaljenjem su primili vest o smrti Dobrice Ćosića, jednog od najvećih srpskih književnika i jednog od svojih najstarijih autora, autora sa najdužim "stažom" objavljivanja književnih dela u ovoj izdavačkoj kući.

U izlog knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj "Prosveta" je stavila izdanja Dobrice Chosića i izložimo i neka antikvarna izdanja njegovih knjiga.

Izdavačka kuća Evro Ðunti odložila je današnju promociju knjiga zbog smrti pisca.

Komentari / 0

Ostavite komentar