40 француских специјалаца стигло у Београд

Одред од 40 француских специјалаца за спасавање у случају поплава, међу којима су и рониоци, стигао је синоћ у Београд, и они ће, према првим информацијама, бити упућени у Мали Зворник.

Србија 19.05.2014 | 08:53
40 француских специјалаца стигло у Београд

Потпуковник Жил Лонгри рекао је Тањугу да је реч о интервентној јединици "број један" која је специјализована за деловање у случају природнох катастрофа, поплава, циклона, земљотреса, олуја...

"Колико смо информисани, ми ћемо сутра бити у Малом Зворнику, и видећемо на који начин можемо помоћи становницима", рекао је Лонгри.

Француски амбасадор у Србији Франоса Гзавије Денио, који је са француским специјалцима стигао испред Скупштине града Београда, објаснио је Тањугу да је, такође, допремљено 10 спасилачких чамаца и опреме која има добре могућности за испумпавање воде.

"Оног тренутка када је српска Влада замолила за помоћ међународне заједнице, истог дана је у Француској донета одлука да се упути помоћ", рекао је француски амбасадор и потврдио да је реч о половини укупних капацитета Француске за борбу против поплава.

Упитан да прокоментарише велики одзив добровољаца за помоћ угроженом становништву, Денио је истакао да се овом приликом показала јако велика солидарност јер се пријавило много више од потребног броја људи.

"У том смислу Срби су показали једну јако лепу карактеристику и поруку солидарности", прокоментарисао је амабсадор.

Коментари / 0

Оставите коментар