40 francuskih specijalaca stiglo u Beograd

Odred od 40 francuskih specijalaca za spasavanje u slučaju poplava, među kojima su i ronioci, stigao je sinoć u Beograd, i oni će, prema prvim informacijama, biti upućeni u Mali Zvornik.

Srbija 19.05.2014 | 08:53
40 francuskih specijalaca stiglo u Beograd

Potpukovnik Žil Longri rekao je Tanjugu da je reč o interventnoj jedinici "broj jedan" koja je specijalizovana za delovanje u slučaju prirodnoh katastrofa, poplava, ciklona, zemljotresa, oluja...

"Koliko smo informisani, mi ćemo sutra biti u Malom Zvorniku, i videćemo na koji način možemo pomoći stanovnicima", rekao je Longri.

Francuski ambasador u Srbiji Franosa Gzavije Denio, koji je sa francuskim specijalcima stigao ispred Skupštine grada Beograda, objasnio je Tanjugu da je, takođe, dopremljeno 10 spasilačkih čamaca i opreme koja ima dobre mogućnosti za ispumpavanje vode.

"Onog trenutka kada je srpska Vlada zamolila za pomoć međunarodne zajednice, istog dana je u Francuskoj doneta odluka da se uputi pomoć", rekao je francuski ambasador i potvrdio da je reč o polovini ukupnih kapaciteta Francuske za borbu protiv poplava.

Upitan da prokomentariše veliki odziv dobrovoljaca za pomoć ugroženom stanovništvu, Denio je istakao da se ovom prilikom pokazala jako velika solidarnost jer se prijavilo mnogo više od potrebnog broja ljudi.

"U tom smislu Srbi su pokazali jednu jako lepu karakteristiku i poruku solidarnosti", prokomentarisao je amabsador.

Komentari / 0

Ostavite komentar