У Приједору још изузетно тешка ситуација

Водостај ријеке Сане од синоћ је у благом опадању. Тренутно износи 490 центиметара. И даље је угрожено око 5. 000 домаћинстава на подручју Приједора.

Република Српска 18.05.2014 | 13:02
У Приједору још изузетно тешка ситуација

Ипак, има и насеља у којима се стање знатно стабилизује. Када је ријеч о другим општинама Поткозарја, стање се постепено нормализује.

У најугроженијим насељима Приједорчани су провели још једну бесану ноћ. Набујала ријека Сана и даље угрожава око пет хиљада домаћинстава у приједорским насељима Тукови, Рашковац и Стари Град. У Тукове се још не може доћи аутомобилима.

Стотнак кућа у Гомјеници још се бори с водом. Уништене су куће, баште и воћњаци.

Стање је знатно стабилизовано у насељима Врбице и Тополик. Ријека Милошевица повукла се у корито.

Водостај ријеке Сане је у благом опадању и тренутно износи 490 центиметара. Одржана је сједница Кризног штаба, а један од закључака је да сутра неће радити школе на подручју Приједора. На првом мјесту је
спасавање становника у угроженим подручјима.

Струје немају насеља Рашковац, Гомјеница, Расавци, дио Брезичана и Зецова. Надлежни обавјештавају грађане да су од синоћ у функцији три бунара, захваљујући којима тренутно, воду слабијег притиска има већи
дио града. Ипак, вода још није исправна за пиће и може се користити искључиво за санитарне потребе, односно вода се не смије користити ни за одржавање личне хигијене. Из „Водовода“ обавјештавају да ће у приједорским насељима бити постављено шест цистерни с питком водом.

Коментари / 0

Оставите коментар