U Prijedoru još izuzetno teška situacija

Vodostaj rijeke Sane od sinoć je u blagom opadanju. Trenutno iznosi 490 centimetara. I dalje je ugroženo oko 5. 000 domaćinstava na području Prijedora.

Republika Srpska 18.05.2014 | 13:02
U Prijedoru još izuzetno teška situacija

Ipak, ima i naselja u kojima se stanje znatno stabilizuje. Kada je riječ o drugim opštinama Potkozarja, stanje se postepeno normalizuje.

U najugroženijim naseljima Prijedorčani su proveli još jednu besanu noć. Nabujala rijeka Sana i dalje ugrožava oko pet hiljada domaćinstava u prijedorskim naseljima Tukovi, Raškovac i Stari Grad. U Tukove se još ne može doći automobilima.

Stotnak kuća u Gomjenici još se bori s vodom. Uništene su kuće, bašte i voćnjaci.

Stanje je znatno stabilizovano u naseljima Vrbice i Topolik. Rijeka Miloševica povukla se u korito.

Vodostaj rijeke Sane je u blagom opadanju i trenutno iznosi 490 centimetara. Održana je sjednica Kriznog štaba, a jedan od zaključaka je da sutra neće raditi škole na području Prijedora. Na prvom mjestu je
spasavanje stanovnika u ugroženim područjima.

Struje nemaju naselja Raškovac, Gomjenica, Rasavci, dio Brezičana i Zecova. Nadležni obavještavaju građane da su od sinoć u funkciji tri bunara, zahvaljujući kojima trenutno, vodu slabijeg pritiska ima veći
dio grada. Ipak, voda još nije ispravna za piće i može se koristiti isključivo za sanitarne potrebe, odnosno voda se ne smije koristiti ni za održavanje lične higijene. Iz „Vodovoda“ obavještavaju da će u prijedorskim naseljima biti postavljeno šest cisterni s pitkom vodom.

Komentari / 0

Ostavite komentar