Почела евакуација уз насип Саве код Шапца

Штаб за ванредне ситуације донио је вечерас одлуку да почне са евакуацијом становништва насеља која се налазе уз заштити бедем ријеке Саве код Шапца, коме директно пријети велики плавни талас.

Србија 17.05.2014 | 21:40
Почела евакуација уз насип Саве код Шапца

Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је да је ова одлука донесена из предострожности и поновио да вјерује да је Шабац подизањем насипа на ком се ангажовало више хиљада добровољаца из Србије - одбрањен. 

"Желимо да не чекамо ноћ неспокојни, верујем да ће насип да издржи, да ћемо да га сачувамо од непогоде", рекао је Гашић. 

Он је додао да је огроман број механизације у погону, као и да се располаже довољном количином горива. "Војска Србије је примила задатак који жели да изврши до краја", поручује Гашић. 

Начелник Генералштаба Србије Љубиша Диковић истиче да више од 10.000 људи треба евакуисати, јер је ријеч о великим селима. 

"Евакуација ће се завршити сутра поподне, евентуално прекосутра", рекао је Диковић. 

Очекује се да ће ниво ријеке Саве код Шапца достићи максимум сутра увече или у понедељак ујутру. Додатни зид на обали пројектован је да издржи водостај од 740 центиметара.

Коментари / 0

Оставите коментар