Месију нови уговор

Договор је постигнут, а цео посао ће бити парафиран у наредних неколико дана.

Фудбал 16.05.2014 | 13:25
Месију нови уговор

Лионел Меси остаје на Камп Ноу званично је данас потврђено у Барселони у којој се надају да ће тиме прекинути све силне спекулације о селидби једног од најбољих фудбалера свих времена у Пари, Монако, Манчестер...

Не, сви милиони шеика и руских олигарха нису били довољни да се испрече између Блаугране и Месија, који је за каталонски клуб одиграо 424 такмичарске утакмице и постигао 354 гола по чему је апсолутни рекордер Барсе.

Већ пету сезону узастопце сурови Аргентинац крај свој голгетерског конта има бројку већу од 40, а рекорди се само нижу, па је само питање тренутака када ће пасти и онај у власништву Телма Заре, легенда Атлетик Билба. Месију, наиме, недостаје само осам погодака да постане најбољи стрелац првенства Шпанија, а скорија прошлост научила нас је да је само питање месеца у којем ће и та граница бити пробијена.

Иначе, од сезоне 2004/2005 када је Меси промилео главу кроз врата свлачионице првог тима Барселона је освојила 21 трофеј - шест у Примери, три у Лиги шампиона, два у Купу, два наслова првака света, два европска Суперкупа, и шест националних суперкова.

Стога и не чуди што је последњих месеци приоритет Барселоне био договор са првом виолином екипе, а данас је званично саопштено да је он и постигнут. Формално потписивање уговора обавиће се у наредних неколико дана.

Разлог за фешту у Барси. Такав клуб заслужује оваквог играча.

Коментари / 0

Оставите коментар