НАТО знао за косовску "политичку мафију"

Тајна служба НАТО-а објавила је да су косовски политичари умешани у злочине од краја рата 1999. до 2005. године. Неке од водећих политичара на Косову описује као мафијаше повезане са убиствима, трговином дрогом, дуваном и нафтом.

Регион 16.05.2014 | 08:29
НАТО знао за косовску "политичку мафију"

Тајни документ који је набавио приштински лист Коха диторе говори о функционисању политичара и њихових организација на мафијашки начин у послератном периоду.

Кфор говори о Информатиној служби Косова (ШИК) као тајној служби Демократске партије Косова (ДПК) и о Косовској информативној агенцији (КИА) тајној служби Демократског савеза Косова. Помиње се и рат ШИК-а за преузимање контроле над нафтом од Рамуша Харадинаја.

Тајна служба НАТО-а описује ШИК као јаку криминалну организацију Американци и Британци повезују ту организацију са убиствима, уценама, нападима, шверцом дроге, нафте и елиминацијом политичких противника.

Тајну службу је имао и ДСК која се не зове Национална безбедност, већ Косовска информативна агенција којом руководи Авди Бехрами.

Тајна служба НАТО-а, која се сматра за једну од најјачих, обелоданила је "криминалне радње" косовских политичара почевши од Хашима Тачија, Кадри Весељија, Азема Суље, Адема Грабовција, Џавита Хаљитија, Фатмира Лимаја, Љатифа Гашија, Сабита Геција, Фатмира Џелилија, Хиљми Речице... у периоду када је ДПК покушавала да победи на изборима и да дође на власт.

Коментари / 0

Оставите коментар