NATO znao za kosovsku "političku mafiju"

Tajna služba NATO-a objavila je da su kosovski političari umešani u zločine od kraja rata 1999. do 2005. godine. Neke od vodećih političara na Kosovu opisuje kao mafijaše povezane sa ubistvima, trgovinom drogom, duvanom i naftom.

Region 16.05.2014 | 08:29
NATO znao za kosovsku "političku mafiju"

Tajni dokument koji je nabavio prištinski list Koha ditore govori o funkcionisanju političara i njihovih organizacija na mafijaški način u posleratnom periodu.

Kfor govori o Informatinoj službi Kosova (ŠIK) kao tajnoj službi Demokratske partije Kosova (DPK) i o Kosovskoj informativnoj agenciji (KIA) tajnoj službi Demokratskog saveza Kosova. Pominje se i rat ŠIK-a za preuzimanje kontrole nad naftom od Ramuša Haradinaja.

Tajna služba NATO-a opisuje ŠIK kao jaku kriminalnu organizaciju Amerikanci i Britanci povezuju tu organizaciju sa ubistvima, ucenama, napadima, švercom droge, nafte i eliminacijom političkih protivnika.

Tajnu službu je imao i DSK koja se ne zove Nacionalna bezbednost, već Kosovska informativna agencija kojom rukovodi Avdi Behrami.

Tajna služba NATO-a, koja se smatra za jednu od najjačih, obelodanila je "kriminalne radnje" kosovskih političara počevši od Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Azema Sulje, Adema Grabovcija, Džavita Haljitija, Fatmira Limaja, Ljatifa Gašija, Sabita Gecija, Fatmira Dželilija, Hiljmi Rečice... u periodu kada je DPK pokušavala da pobedi na izborima i da dođe na vlast.

Komentari / 0

Ostavite komentar