Ово треба да вам олакша путовање?!

Далеке дестинације до којих пут углавном траје сатима, ако не и данима, инспирисале су бројне компаније да направе јастуке, траке и сличне стварчице које би требало да нам олакшају путовања.

Путовања 16.05.2014 | 07:56
Ово треба да вам олакша путовање?!

Међутим, у тој жељи да нам током пута буде што удобније, негде се претерало. Најновији путни "реквизити" не само да имају сумњиву употребну вредност, већ и изгледају толико луцкасто да се већина путника вероватно не би ни осмелила да их користи.

Једна од њих је и "мултифункционална" еластична трака коју развучете између сопствене главе и седишта. На тај начин, осим што ћете "удобније" спавати у авиону, рецимо, такође ћете моћи у приватности своје траке да попијете кафу или да поједете нешто, тако бар произвођач рекламира ово чудо.

Као предности, произвођач наводи и могућност сужавања траке уз помоћ прстенова који се добијају у пакету са њом, тако да кад вас стјуардеса упита шта ћете да попијете, можете да јој одговорите очи у очи.

Дизајнерско чедо Ајдана Нојберга и Гала Булке се дичи и малом тежином, те изузетно лаким паковањем, а овај двојац тврди да трака одговара различитим типовима седиште.

Шта би се десило уколико се путнику на суседном седишту иде у тоилет или ако дође до неке опасне ситуације која захтева хитну евакуацију, не знамо, али оно што је извесно је да овај урнебесни путни реквизит није једини.

Пре месец дана један амерички бренд је представио женски мантил са чак 18 џепова у које наводно лако могу да се сместе све ваше потрепштине, међу којима и два мобилна телефона, дигитална камера, иПад, УСБ стик, флашица воде, пасош и кључеви.

Мушкарци не треба да брину, за њих је дизајниран прслук са сличним погодностима.

Ипак, титулу најчуднијег држи јастук у који можете буквално да угурате главу, а има прорезе око носа и уста за дисање. Његови произвођачи тврде да је сјајно решење уколико желите да дремнете на јавном месту, на пример на аеродрому док чекате лет. Да ли бисте ви могли да заспите са овим на глави?

Коментари / 0

Оставите коментар