Ovo treba da vam olakša putovanje?!

Daleke destinacije do kojih put uglavnom traje satima, ako ne i danima, inspirisale su brojne kompanije da naprave jastuke, trake i slične stvarčice koje bi trebalo da nam olakšaju putovanja.

Putovanja 16.05.2014 | 07:56
Ovo treba da vam olakša putovanje?!

Međutim, u toj želji da nam tokom puta bude što udobnije, negde se preteralo. Najnoviji putni "rekviziti" ne samo da imaju sumnjivu upotrebnu vrednost, već i izgledaju toliko luckasto da se većina putnika verovatno ne bi ni osmelila da ih koristi.

Jedna od njih je i "multifunkcionalna" elastična traka koju razvučete između sopstvene glave i sedišta. Na taj način, osim što ćete "udobnije" spavati u avionu, recimo, takođe ćete moći u privatnosti svoje trake da popijete kafu ili da pojedete nešto, tako bar proizvođač reklamira ovo čudo.

Kao prednosti, proizvođač navodi i mogućnost sužavanja trake uz pomoć prstenova koji se dobijaju u paketu sa njom, tako da kad vas stjuardesa upita šta ćete da popijete, možete da joj odgovorite oči u oči.

Dizajnersko čedo Ajdana Nojberga i Gala Bulke se diči i malom težinom, te izuzetno lakim pakovanjem, a ovaj dvojac tvrdi da traka odgovara različitim tipovima sedište.

Šta bi se desilo ukoliko se putniku na susednom sedištu ide u toilet ili ako dođe do neke opasne situacije koja zahteva hitnu evakuaciju, ne znamo, ali ono što je izvesno je da ovaj urnebesni putni rekvizit nije jedini.

Pre mesec dana jedan američki brend je predstavio ženski mantil sa čak 18 džepova u koje navodno lako mogu da se smeste sve vaše potrepštine, među kojima i dva mobilna telefona, digitalna kamera, iPad, USB stik, flašica vode, pasoš i ključevi.

Muškarci ne treba da brinu, za njih je dizajniran prsluk sa sličnim pogodnostima.

Ipak, titulu najčudnijeg drži jastuk u koji možete bukvalno da ugurate glavu, a ima proreze oko nosa i usta za disanje. Njegovi proizvođači tvrde da je sjajno rešenje ukoliko želite da dremnete na javnom mestu, na primer na aerodromu dok čekate let. Da li biste vi mogli da zaspite sa ovim na glavi?

Komentari / 0

Ostavite komentar