Војни хеликоптери спасили 16 људи

Војска Србије хеликоптерима до сада спасла 16 људи - 10 особа из села Јунковац код Лазаревца и шесточлану породицу из села Прељина код Чачка.

Србија 15.05.2014 | 16:10
Војни хеликоптери спасили 16 људи

Хеликоптер МУП-а Србије јутрос је око 9 часова евакуисао трудницу из села Јабучје на подручју Лајковца, која је очекивала четврти порођај. Хеликоптером је превезена до болнице у Ваљеву где је у међувремену родила сина.

 

ЕВАКУИСАНО 160 ЛИЦА

Градоначелник Чачка Војислав Илић изјавио је данас да је до сада преко 160 лица евакуисано на чачанском подручју из поплављених кућа, а у спасавању грађана ангажовани су и хеликоптери.

Најтежа ситуација је у Коњевићима гдје је угрожено преко 300 стамбених објеката.

"Угрожено је неколико стотина домаћинстава, а исто толико и мештана, међутим, вроватно има и оних који су сами отишли код својих рођака, тако да немамо тачан број", навео је он.

 Према његовим ријечима у помоћ је пристихао хеликоптер из Ниша којим је евакуисано шесторо дјеце.

Илић је изразио очекивање да ће до вечери сви грађани који су угрожени бити на сигурном.

Критичне тачке су у Парменцу, гдје су постављене вреће са пијеском, а воденом стихијом угрожени су Катрга, Бељина, Станчићи, Мршинци и Горичани.

"Све екипе за спасавање су на терену, стигли су припадници жандармерије из Ниша, Новог Сада, Ужица, Краљева, МУП-а, војске, ватрогасци, ЈКП, а помажу и грађани. Сва механизација је на располагању", рекао је градоначелник.

‘’Особље Здравственог центра је, како каже, својим возилима превезло промрзле људе у ту установу и указало им помоћ’’, додао је Илић.

Градоначелник је казао да је осигуран смјештај угроженим лицима у Медицинској и школи Свети Сава, а уколико буде неопходно направиће се на још неколико мјеста прихватилишта.

"Пратићемо ситуацију на терену и даље, не знамо шта да очекујемо имајући у виду најаве РХМЗ, ситуација је веома критична, можда и најкритичнија у Србији, међутим, најважније је сачувати животе грађана", закључио је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар