Вода продире у град, поплављена индустријска зона

У теслићком градском насељу Гај вода је продрла у десетак кућа, поплављена је комплетна индустријска зона, а у основним и средњим школама обустављена је настава, речено је Срни у кабинету начелника општине.

Република Српска 15.05.2014 | 15:30
Вода продире у град, поплављена индустријска зона

Бујични потоци поплавили су неколико кућа у градској зони, према насељу Рудник, а на неколико мјеста ватрогасци су интервенисали на испумпавању воде из подрума.

Неколико кућа одсјечено је у приградском насељу Жарковини, а ватрогасци су покушали да евакуишу једну породицу која је то одбила.


Путну комуникацију према овом мјесту прекинула је ријека Велика Усора.

У индустријској зони поплављене су фабрике "Девић текстил", "Лигнаком" и објекти Фабрике обуће Теслић и Демос, који нису у функцији.

Дом здравља у Теслићу увео је ванредна дежурства, јер пацијенте не могу усмјеравати у добојску болницу, па ће труднице и хемодијализни пацијенти бити транспортовани према Бањалуци.

У општинском комуналном предузећу "Рад" истичу да је отежана прозиводња питке воде, али да је вода исправна за пиће и да је ситуација под контролом.

Настава у основним и средњим школама обустављена је одлуком Кризног штаба и ученици неће ићи у школу све док се ситуација не нормализује о чему ће бити обавијештени.

И даље је прекинут саобраћај у насељу Врела на магистралном путу Добој - Бањалука, а на превоју Борја била су два одрона, због чега је саобраћај привремено обустављан.

На локалном путу Блатница - Очауш због одрона је обустављен саобраћај за теретна возила.

Штаб за кризне ситуације у сталном је засједњу, а на снази је и одлука о проглашења ванредног стања.

Коментари / 0

Оставите коментар