Voda prodire u grad, poplavljena industrijska zona

U teslićkom gradskom naselju Gaj voda je prodrla u desetak kuća, poplavljena je kompletna industrijska zona, a u osnovnim i srednjim školama obustavljena je nastava, rečeno je Srni u kabinetu načelnika opštine.

Republika Srpska 15.05.2014 | 15:30
Voda prodire u grad, poplavljena industrijska zona

Bujični potoci poplavili su nekoliko kuća u gradskoj zoni, prema naselju Rudnik, a na nekoliko mjesta vatrogasci su intervenisali na ispumpavanju vode iz podruma.

Nekoliko kuća odsječeno je u prigradskom naselju Žarkovini, a vatrogasci su pokušali da evakuišu jednu porodicu koja je to odbila.


Putnu komunikaciju prema ovom mjestu prekinula je rijeka Velika Usora.

U industrijskoj zoni poplavljene su fabrike "Dević tekstil", "Lignakom" i objekti Fabrike obuće Teslić i Demos, koji nisu u funkciji.

Dom zdravlja u Tesliću uveo je vanredna dežurstva, jer pacijente ne mogu usmjeravati u dobojsku bolnicu, pa će trudnice i hemodijalizni pacijenti biti transportovani prema Banjaluci.

U opštinskom komunalnom preduzeću "Rad" ističu da je otežana prozivodnja pitke vode, ali da je voda ispravna za piće i da je situacija pod kontrolom.

Nastava u osnovnim i srednjim školama obustavljena je odlukom Kriznog štaba i učenici neće ići u školu sve dok se situacija ne normalizuje o čemu će biti obaviješteni.

I dalje je prekinut saobraćaj u naselju Vrela na magistralnom putu Doboj - Banjaluka, a na prevoju Borja bila su dva odrona, zbog čega je saobraćaj privremeno obustavljan.

Na lokalnom putu Blatnica - Očauš zbog odrona je obustavljen saobraćaj za teretna vozila.

Štab za krizne situacije u stalnom je zasjednju, a na snazi je i odluka o proglašenja vanrednog stanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar