Вучић: Највећа водена катастрофа у историји

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да у историји земље нису забиљежене овакве поплаве.

Србија 15.05.2014 | 12:45
Вучић: Највећа водена катастрофа у историји

"Ово је највећа катастрофа водене стихије икада. Не само у задњих сто година, ово се није десило у историји Србије. Више кише је пало за један дан, него за четири месеца", рекао је Вучић на сједници Штаба за ванредне ситуације, којој су присуствовали чланови Владе Србије.

Вучић је позвао све грађане Србије да поштују упутства надлежних и спашавају своје животе, а не стоку или телевизоре, те истакао да се јављају проблеми са струјом и питком водом, посебно у општинама Ваљево, Лазаревац, Лозница, Шабац, док је Уб потпуно одсјечен.

"Плашим се да ће ситуација вечерас бити још лошија, јер временска прогноза није добра", рекао је Вучић.

Премијер Србије наложио је да се употријебе све расположиве снаге, посебно сва војска, специјалци, хеликоптери, на спашавању људи и одбрани од поплава. Посебно се концентрисати на Мачвански, Колубарски и Моравички округ.

Он је рекао да су спасиоци морали на неким локацијама да примјењују силу да би спасили животе људи, који нису хтјели да се евакуишу.

Министар правде Никола Селаковић је рекао да је критична ситуација у затвору у Ваљеву, гдје су затвореници, посебно они тешки, евакуисани са приземља на више спратове, а угрожен је и систем безбједности, јер је ријека однијела два оградна зида.

Министар полиције Небојша Стефановић каже да су у Колубарском округу спасиоци молили људе да се спасу и послушају наредбе за евакуацију.

Коментари / 0

Оставите коментар