Одисеја за (богате) љубитеље добрих пића

Имате ли вишка 1,27 милиона долара, 40 дана и здраву јетру?

Путовања 14.05.2014 | 18:23
Одисеја за (богате) љубитеље добрих пића

Ако уз то волите луксуз који некад надилази границе доброг укуса, онда је Путовање за најбоље познаваоце пића управо за вас.

Агенција из Велике Британије Холидаyсплеасе нуди луксузни пут око света и то инспирисан алкохолом.

Одмор почиње и завршава се у Лондону, иако је могуће кренути и из било ког другог дела света, а следи 10 најскупљих и најнеобичнијих дестинација за љубитеље "добре чашице".

Туристи у Лондону бораве у Цоринтхиа Хотелу и проводе се у Плаyбоy Цлубу где се служи чувени Легацy коктел вредан 21.000 долара. Тако висока цена "оправдава се" састојком – коњаком Цлос де Гриффиер Виеуx из 1788.

Такође, у коктел иде и Куммел ликер, стари Цурацао од поморанџе и четири капи Ангостура горког ликера са почетка 20. века.

Пола милиона за шампањац
У Монаку, путници дебљег новчаника одсешће у Хотел Хермитаге Монте-Царло и проводити се у Биллионаире Сунсет Лоунге у хотелу Фаирмонт Монте Царло, где се служи колекција шампањца Арманд де Бригнац, вредна 565 хиљада долара.

Они који могу да издвоје толико за испијање шампањца, добијају и киблу испуњену дијамантима и ледом, као и услугу врхунских конобара.

Следећег дана гости Цовент Гарденовог Белго Биеродрома, добијају по узорак једног од најчувенијих пива – Виеилле Бон Сецоурс, које је произведено у Белгији.

Следи уживање у франкфуртској флаши Егон Муллер (кошта 5.000 долара) и обилазак фабрике Мосел.

Француска је следећа станица са обиласком дестилерије Цогнац'с Греy Гоосе. У Лиону ће гости дегустирати Хенри Јаyер Рицхебоург Гранд Цру (боца кошта 24.000 долара)

После обиласка Бордоа, одлази се у Дубаи и одседа у Јумеирах Беацх Хотелу, одакле се иде за Сингапур.

Следећа станица је Мелбурн и Тхе Цроwн Ентертаинмент Цомплеx, где се испробава коктел Wинстон.

Састојци су коњак из 19. века (флаша кошта 170.000 долара), Гранд Марниер, и неколико капи карипског Ангостура Биттерс, због чега кошта 13.000 долара по чаши и што га је у фебруару 2013. сместило у Гинисову књигу рекорда, као најскупљи коктел на свету.

Вегас
Ни једно декадентно путовање не може заобићи Лас Вегас, где добри познаваоци коктела ућивају у Оно Цхампагне, коктелу за двоје у Ариа Ресорт анд Цасино.

Прави се од Цхарлес Хеидсиецк Цхампагне Цхарлие из 1981. и изузетно ретког коњака Лоуис XИИИ де Ремy Мартин Блацк Пеарл, ружиног нектара, свеже цеђене поморанџе и каше од кајсија.

Путници пију још много скупих вина пре него што посете Алгонqуин хотел на Тајмс Скверу у Њујорку и пробају 20.000 долара вредан мартини испуњен дијамантима.

С ким ћете пити?
Скупу алко-туру већ је резервисао пар из Аризоне, као и два Британца. Занимљиво је да Холидаyсплеасе нуди и шестомесечну гурманску одисеју у 12 земаља.

Коментари / 0

Оставите коментар