Odiseja za (bogate) ljubitelje dobrih pića

Imate li viška 1,27 miliona dolara, 40 dana i zdravu jetru?

Putovanja 14.05.2014 | 18:23
Odiseja za (bogate) ljubitelje dobrih pića

Ako uz to volite luksuz koji nekad nadilazi granice dobrog ukusa, onda je Putovanje za najbolje poznavaoce pića upravo za vas.

Agencija iz Velike Britanije Holidaysplease nudi luksuzni put oko sveta i to inspirisan alkoholom.

Odmor počinje i završava se u Londonu, iako je moguće krenuti i iz bilo kog drugog dela sveta, a sledi 10 najskupljih i najneobičnijih destinacija za ljubitelje "dobre čašice".

Turisti u Londonu borave u Corinthia Hotelu i provode se u Playboy Clubu gde se služi čuveni Legacy koktel vredan 21.000 dolara. Tako visoka cena "opravdava se" sastojkom – konjakom Clos de Griffier Vieux iz 1788.

Takođe, u koktel ide i Kummel liker, stari Curacao od pomorandže i četiri kapi Angostura gorkog likera sa početka 20. veka.

Pola miliona za šampanjac
U Monaku, putnici debljeg novčanika odsešće u Hotel Hermitage Monte-Carlo i provoditi se u Billionaire Sunset Lounge u hotelu Fairmont Monte Carlo, gde se služi kolekcija šampanjca Armand de Brignac, vredna 565 hiljada dolara.

Oni koji mogu da izdvoje toliko za ispijanje šampanjca, dobijaju i kiblu ispunjenu dijamantima i ledom, kao i uslugu vrhunskih konobara.

Sledećeg dana gosti Covent Gardenovog Belgo Bierodroma, dobijaju po uzorak jednog od najčuvenijih piva – Vieille Bon Secours, koje je proizvedeno u Belgiji.

Sledi uživanje u frankfurtskoj flaši Egon Muller (košta 5.000 dolara) i obilazak fabrike Mosel.

Francuska je sledeća stanica sa obilaskom destilerije Cognac's Grey Goose. U Lionu će gosti degustirati Henri Jayer Richebourg Grand Cru (boca košta 24.000 dolara)

Posle obilaska Bordoa, odlazi se u Dubai i odseda u Jumeirah Beach Hotelu, odakle se ide za Singapur.

Sledeća stanica je Melburn i The Crown Entertainment Complex, gde se isprobava koktel Winston.

Sastojci su konjak iz 19. veka (flaša košta 170.000 dolara), Grand Marnier, i nekoliko kapi karipskog Angostura Bitters, zbog čega košta 13.000 dolara po čaši i što ga je u februaru 2013. smestilo u Ginisovu knjigu rekorda, kao najskuplji koktel na svetu.

Vegas
Ni jedno dekadentno putovanje ne može zaobići Las Vegas, gde dobri poznavaoci koktela ućivaju u Ono Champagne, koktelu za dvoje u Aria Resort and Casino.

Pravi se od Charles Heidsieck Champagne Charlie iz 1981. i izuzetno retkog konjaka Louis XIII de Remy Martin Black Pearl, ružinog nektara, sveže ceđene pomorandže i kaše od kajsija.

Putnici piju još mnogo skupih vina pre nego što posete Algonquin hotel na Tajms Skveru u Njujorku i probaju 20.000 dolara vredan martini ispunjen dijamantima.

S kim ćete piti?
Skupu alko-turu već je rezervisao par iz Arizone, kao i dva Britanca. Zanimljivo je da Holidaysplease nudi i šestomesečnu gurmansku odiseju u 12 zemalja.

Komentari / 0

Ostavite komentar