Приштина спречава лијечења Срба

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије најоштрије је осудила самовољу власти Приштине која је заплијенила лијекове намијењене Здравственом центру у сјеверној Косовској Митровици и оцијенила да је циљ те акције спречавање лијечења Срба.

Србија 14.05.2014 | 10:42
Приштина спречава лијечења Срба

"Систематско угрожавање здравља једног народа спречавањем његовог лечења на тлу цивилизоване Европе равно је злочину без преседана", истиче се у саопштењу.

Канцеларија тражи да се камион са лијековима одмах упути у Здравствени центар у сјеверном дијелу Косовске Митровице, коме је и намијењен.

"Више је него јасно да је у питању самовоља приштинских власти која има за циљ да спречи лечење пацијената српске националности и прети да изазове хуманитарну катастрофу, с обзиром да се ради о лековима неопходним за трансфузију и анализу крви", наведено је у саопштењу.

Канцеларија тражи да међународна заједница хитно реагује како би лијекови стигли до пацијената, као и да се омогући несметано снабдијевање свих здравствених установа на Косову и Метохији.

У косовској царинској служби тврде да су лијекови заплијењени 9. маја на прелазу Јариње, пошто возач аутомобила није имао пратећу документацију потребну за увоз лијекова и санитетског материјала.

Коментари / 0

Оставите коментар