Priština sprečava liječenja Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila samovolju vlasti Prištine koja je zaplijenila lijekove namijenjene Zdravstvenom centru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i ocijenila da je cilj te akcije sprečavanje liječenja Srba.

Srbija 14.05.2014 | 10:42
Priština sprečava liječenja Srba

"Sistematsko ugrožavanje zdravlja jednog naroda sprečavanjem njegovog lečenja na tlu civilizovane Evrope ravno je zločinu bez presedana", ističe se u saopštenju.

Kancelarija traži da se kamion sa lijekovima odmah uputi u Zdravstveni centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, kome je i namijenjen.

"Više je nego jasno da je u pitanju samovolja prištinskih vlasti koja ima za cilj da spreči lečenje pacijenata srpske nacionalnosti i preti da izazove humanitarnu katastrofu, s obzirom da se radi o lekovima neophodnim za transfuziju i analizu krvi", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija traži da međunarodna zajednica hitno reaguje kako bi lijekovi stigli do pacijenata, kao i da se omogući nesmetano snabdijevanje svih zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji.

U kosovskoj carinskoj službi tvrde da su lijekovi zaplijenjeni 9. maja na prelazu Jarinje, pošto vozač automobila nije imao prateću dokumentaciju potrebnu za uvoz lijekova i sanitetskog materijala.

Komentari / 0

Ostavite komentar