Савјети за савршен маникир

Урадите овај кратак ТЕСТ и сазнајте ком типу ноктију припадају ваши и шта је најбоље да користите како би вам руке увек изгледале неговано.

Мода и љепота 13.05.2014 | 18:06
Савјети за савршен маникир

Само један поглед на нечију шаку може нам много рећи о тој особи. Уредни, лепо обликовани нокти показаће нам да је она сигурна у себе и да зна шта хоће. Такође, боја лака нам може показати да ли је страствена, романтична или једноставно прати трендове. Одговорите на наша ТРИ питања и ускладите негу ноктију са типом којем припадате.

1. Опишите своје нокте:

а. Стално се ломе.
б. Споро расту.
ц. Мекани су и осетљиви.
д. Здрави и јаки.

2. Шта бисте променили на својим ноктима када бисте могли:

а. Престали би да вам се ломе и листају.
б. Расли би много брже.
ц. Били би чврсти и издржљивији.
д. И даље би изгледали одлично као до сада.

3. Са којом од ових изјава бисте се поистоветили:

а. Када бих могла, сакрила бих своје шаке да их нико не види. Волела бих да имам нокте којима могу да се поносим.
б. Волела бих да напокон имам дуге нокте.
ц. Желела бих да су ми нокти издржљиви како бих могла стално да носим неке откачене боје лака.
д. Задовољна сам својим ноктима. Волела бих да и даље изгледају супер без много труда.

Највише одговора под А: Нокти склони листању - Редовно користите креме за јачање ноктију које у себи имају витамине које ће помоћи опоравак. Такође обавезно, пре него што нанесете лак, на нокат нанесите базу за јачање нокатне плоче. Како би се нокти мање листали, чешће их скраћујте, али уместо маказица користите грицкалицу.

Највише одговора под Б: Кратки нокти - Уколико су вам нокти кратки зато што их грицкате, набавите лакове против грицкања ноктију и редовно мажите. Поред овога можете користити и лакове за бржи раст. Такође можете повећати унос витамина Б који је одличан за бржи раст ноктију.

Највише одговора под Ц: Слаби нокти - Како бисте ојачали своје нокте, можете их мазати рицинусовим уљем. Нанесите га на своје руке и нокте сваке вечери пре одласка у кревет. Тиме ћете омекшати заноктице и спречити пуцање ноктију, а руке ће вам бити неговане.

Највише одговора под Д: Савршени нокти - Ви имате ту срећу да не морате претерано да се трудите како би вам нокти добро изгледали. Ипак, битно је да их редовно негујете и водите рачуна о заноктицама да би вам руке увек изгледале уредно. Такође, дужину и облик нокта прилагодите боји лака који користите.

Коментари / 0

Оставите коментар