Savjeti za savršen manikir

Uradite ovaj kratak TEST i saznajte kom tipu noktiju pripadaju vaši i šta je najbolje da koristite kako bi vam ruke uvek izgledale negovano.

Moda i ljepota 13.05.2014 | 18:06
Savjeti za savršen manikir

Samo jedan pogled na nečiju šaku može nam mnogo reći o toj osobi. Uredni, lepo oblikovani nokti pokazaće nam da je ona sigurna u sebe i da zna šta hoće. Takođe, boja laka nam može pokazati da li je strastvena, romantična ili jednostavno prati trendove. Odgovorite na naša TRI pitanja i uskladite negu noktiju sa tipom kojem pripadate.

1. Opišite svoje nokte:

a. Stalno se lome.
b. Sporo rastu.
c. Mekani su i osetljivi.
d. Zdravi i jaki.

2. Šta biste promenili na svojim noktima kada biste mogli:

a. Prestali bi da vam se lome i listaju.
b. Rasli bi mnogo brže.
c. Bili bi čvrsti i izdržljiviji.
d. I dalje bi izgledali odlično kao do sada.

3. Sa kojom od ovih izjava biste se poistovetili:

a. Kada bih mogla, sakrila bih svoje šake da ih niko ne vidi. Volela bih da imam nokte kojima mogu da se ponosim.
b. Volela bih da napokon imam duge nokte.
c. Želela bih da su mi nokti izdržljivi kako bih mogla stalno da nosim neke otkačene boje laka.
d. Zadovoljna sam svojim noktima. Volela bih da i dalje izgledaju super bez mnogo truda.

Najviše odgovora pod A: Nokti skloni listanju - Redovno koristite kreme za jačanje noktiju koje u sebi imaju vitamine koje će pomoći oporavak. Takođe obavezno, pre nego što nanesete lak, na nokat nanesite bazu za jačanje nokatne ploče. Kako bi se nokti manje listali, češće ih skraćujte, ali umesto makazica koristite grickalicu.

Najviše odgovora pod B: Kratki nokti - Ukoliko su vam nokti kratki zato što ih grickate, nabavite lakove protiv grickanja noktiju i redovno mažite. Pored ovoga možete koristiti i lakove za brži rast. Takođe možete povećati unos vitamina B koji je odličan za brži rast noktiju.

Najviše odgovora pod C: Slabi nokti - Kako biste ojačali svoje nokte, možete ih mazati ricinusovim uljem. Nanesite ga na svoje ruke i nokte svake večeri pre odlaska u krevet. Time ćete omekšati zanoktice i sprečiti pucanje noktiju, a ruke će vam biti negovane.

Najviše odgovora pod D: Savršeni nokti - Vi imate tu sreću da ne morate preterano da se trudite kako bi vam nokti dobro izgledali. Ipak, bitno je da ih redovno negujete i vodite računa o zanokticama da bi vam ruke uvek izgledale uredno. Takođe, dužinu i oblik nokta prilagodite boji laka koji koristite.

Komentari / 0

Ostavite komentar