Македонија: Албанци хоће МУП

Демократска унија за интеграцију /ДУИ/, највећа странка македонских Албанаца, жели место министра унутрашњих послова, преноси Срна.

Регион 13.05.2014 | 11:51
Македонија: Албанци хоће МУП

Скопски дневник "Вест" пише да ДУИ тражи једно или два министарска места – за унутрашње послове, дипломатију, одбрану, те функције у Генералштабу, Управи прихода и царини, који би били замена за место председника Собрања, које су раније тражили, али им победничка странка ВМРО-ДПМНЕ то није уступила.

У тексту се наводи да платформа нове Владе још није усаглашена, али да ће ДУИ инсистирати да се дефинише у ком правцу иде Македонија и да ли код ВМРО-ДПМНЕ постоји искрена жеља да се у наредним месецима реши спор са Грчком у вези са именом Македонија и приближи се евроинтеграцијама и чланству у НАТО-у.

Крајем прошле седмице је саопштено да ће нову македонску Владу, као и до сада, чинити представници ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, две странке које су освојиле највише мандата код македонског и албанског политичког корпуса на привременим парламентарним изборима одржаним 27. априла.

Ове две партије и до сада су чиниле македонску владу.

Коментари / 0

Оставите коментар