Makedonija: Albanci hoće MUP

Demokratska unija za integraciju /DUI/, najveća stranka makedonskih Albanaca, želi mesto ministra unutrašnjih poslova, prenosi Srna.

Region 13.05.2014 | 11:51
Makedonija: Albanci hoće MUP

Skopski dnevnik "Vest" piše da DUI traži jedno ili dva ministarska mesta – za unutrašnje poslove, diplomatiju, odbranu, te funkcije u Generalštabu, Upravi prihoda i carini, koji bi bili zamena za mesto predsednika Sobranja, koje su ranije tražili, ali im pobednička stranka VMRO-DPMNE to nije ustupila.

U tekstu se navodi da platforma nove Vlade još nije usaglašena, ali da će DUI insistirati da se definiše u kom pravcu ide Makedonija i da li kod VMRO-DPMNE postoji iskrena želja da se u narednim mesecima reši spor sa Grčkom u vezi sa imenom Makedonija i približi se evrointegracijama i članstvu u NATO-u.

Krajem prošle sedmice je saopšteno da će novu makedonsku Vladu, kao i do sada, činiti predstavnici VMRO-DPMNE i DUI, dve stranke koje su osvojile najviše mandata kod makedonskog i albanskog političkog korpusa na privremenim parlamentarnim izborima održanim 27. aprila.

Ove dve partije i do sada su činile makedonsku vladu.

Komentari / 0

Ostavite komentar