Астон Вила ипак на продају!

Ренди Лернер, власник Астон Виле потврдио је за Дејли Мејл да је ставио на продају клуб чији је власник био пуних осам година, тачније од 2006. када га је купио од Дага Елиса, бившег тренера и власника "бордо-плавих".

Фудбал 13.05.2014 | 09:29
Астон Вила ипак на продају!

На тај потез се одлучио после дугог размишљања, а коначна одлука пала је после пораза у последњем колу од Тотенхема (3:0). Вила је завршила на 15. месту и остала у Премијер лиги али то није задовољило критеријуме власника.

"Осећам да је време да променим средину и усмерим своје знање ка неком новом спортском пројекту. Дубоко у себи знам да не могу више да радим овај посао у клубу. Пол Ламберт и Пол Фалкнер, челници стручног штаба су исто као и ја тешко поднели ову вест, али са професионалног аспекта, мислим да је дошло време да се фокусирам на друге ствари у својој каријери. Са друге стране, клуб ће наставити са истим радом као и до сада, и надам се да ће одржати добар систем у клубу као и традицију која траје већ дуго." рекао је Лернер, који је раније био власник клуба америчког фудбала Кливленд Браунса, платио је 60 милиона фунти 2006. за Вилу, а од тада уложио 200 милиона.

Најуспешнији период Лернерове владавине био је када је тим водио Мартин О'Нил који је успео да оствари сјајну шесту позицију, али последње три године, једва су избегли испадање, завршивши два пута на 15. и једном на 16. месту.

Уз то, 2010. године Вила је била у борби за трофеј Лига купа али је поражена од Манчестер јунајтеда резултатом 2:1. Лавови из Бирмингема су до сада седам пута били шампиони Енглеске, последњи пут давне 1981. године.

Сви послови око продаје су поверени Мерил Линч из Банке Америка, а Ламберт као и Лернер, позивају све инвеститоре који су заинтересовани да се укључе у трку за куповину "бордо-плавих".

Коментари / 0

Оставите коментар