Aston Vila ipak na prodaju!

Rendi Lerner, vlasnik Aston Vile potvrdio je za Dejli Mejl da je stavio na prodaju klub čiji je vlasnik bio punih osam godina, tačnije od 2006. kada ga je kupio od Daga Elisa, bivšeg trenera i vlasnika "bordo-plavih".

Fudbal 13.05.2014 | 09:29
Aston Vila ipak na prodaju!

Na taj potez se odlučio posle dugog razmišljanja, a konačna odluka pala je posle poraza u poslednjem kolu od Totenhema (3:0). Vila je završila na 15. mestu i ostala u Premijer ligi ali to nije zadovoljilo kriterijume vlasnika.

"Osećam da je vreme da promenim sredinu i usmerim svoje znanje ka nekom novom sportskom projektu. Duboko u sebi znam da ne mogu više da radim ovaj posao u klubu. Pol Lambert i Pol Falkner, čelnici stručnog štaba su isto kao i ja teško podneli ovu vest, ali sa profesionalnog aspekta, mislim da je došlo vreme da se fokusiram na druge stvari u svojoj karijeri. Sa druge strane, klub će nastaviti sa istim radom kao i do sada, i nadam se da će održati dobar sistem u klubu kao i tradiciju koja traje već dugo." rekao je Lerner, koji je ranije bio vlasnik kluba američkog fudbala Klivlend Braunsa, platio je 60 miliona funti 2006. za Vilu, a od tada uložio 200 miliona.

Najuspešniji period Lernerove vladavine bio je kada je tim vodio Martin O'Nil koji je uspeo da ostvari sjajnu šestu poziciju, ali poslednje tri godine, jedva su izbegli ispadanje, završivši dva puta na 15. i jednom na 16. mestu.

Uz to, 2010. godine Vila je bila u borbi za trofej Liga kupa ali je poražena od Mančester junajteda rezultatom 2:1. Lavovi iz Birmingema su do sada sedam puta bili šampioni Engleske, poslednji put davne 1981. godine.

Svi poslovi oko prodaje su povereni Meril Linč iz Banke Amerika, a Lambert kao i Lerner, pozivaju sve investitore koji su zainteresovani da se uključe u trku za kupovinu "bordo-plavih".

Komentari / 0

Ostavite komentar