СП: Руси разбили Амере!

Четири утакмице групне фазе такмичења одиграна су у понедељак на Свјетском првенству. Дерби дана био је наравно меч старих ривала, хокејашки класик, Руса и Американаца. Руси су уписали и трећу побједу заредом, прегазили су Американце 6:1.

Фудбал 13.05.2014 | 08:33
СП: Руси разбили Амере!

Два играча су била у главним улогама. Виктор Тихонов је постигао два гола уз асистенцију, док је Овечкин уз две асистенције додао и један гол. За Американце је посебно била тешка друга трећина коју су Руси добили 4:1. Ако нешто може бити утјеха Американцима онда је то податак о 39 одбрана колико је имао Василевски. На другој страни Томас је примио пет, Леђо један гол, а Руси су дали шест голова из 23 ударца.

Швајцарци су посљедњих година напредовали, прошле године су играли финале, на овом имају пуно проблема. Три утакмице, три пораза. Након Руса и Американаца, изгубили су и од Бјелорусије. Водили су Швајцарци 2:1, али су домаћини направили преокрет. Костицин је изједначио на 3:3, а гол одлуке постиже Грабовски 2:06 прије краја утакмице.

У групи А након три утакмице, Француска има двије побједе. Словаци су имали 3:1 након двије трећине, а онда у трећој за девет минута Французи постижу четири гола. Амар и Русел су постигли по један у размаку од 26 секунди, Флери је довео Француску у водство, а побједу је овјерио другим голом Русел 28 секунди прије краја.

Близу преокрета су били Чеси. Канађани су након 40 минута имали 4:1, а онда за 49 секунди Чешка се враћа преко Новотног и Хертла. Ипак у самој завршници није било голова, Канада је славила 4:3.

У групи А Канада је водећа са седам бодова, бод мање има Норвешка, по пет су сакупили Швеђани и Французи. У групи Б Финска и Швајцарска још увијек немају бодова, Руси су на максималних девет. Американци и Бјелоруси су на шест, Њемачка има пет бодова.


Група А:
Канада - Ћешка 4:3
Француска - Словачка 5:3

Група Б:
Русија - САД 6:1
Бјелорусија - Швицарска 4:3

Коментари / 0

Оставите коментар