SP: Rusi razbili Amere!

Četiri utakmice grupne faze takmičenja odigrana su u ponedeljak na Svjetskom prvenstvu. Derbi dana bio je naravno meč starih rivala, hokejaški klasik, Rusa i Amerikanaca. Rusi su upisali i treću pobjedu zaredom, pregazili su Amerikance 6:1.

Fudbal 13.05.2014 | 08:33
SP: Rusi razbili Amere!

Dva igrača su bila u glavnim ulogama. Viktor Tihonov je postigao dva gola uz asistenciju, dok je Ovečkin uz dve asistencije dodao i jedan gol. Za Amerikance je posebno bila teška druga trećina koju su Rusi dobili 4:1. Ako nešto može biti utjeha Amerikancima onda je to podatak o 39 odbrana koliko je imao Vasilevski. Na drugoj strani Tomas je primio pet, Leđo jedan gol, a Rusi su dali šest golova iz 23 udarca.

Švajcarci su posljednjih godina napredovali, prošle godine su igrali finale, na ovom imaju puno problema. Tri utakmice, tri poraza. Nakon Rusa i Amerikanaca, izgubili su i od Bjelorusije. Vodili su Švajcarci 2:1, ali su domaćini napravili preokret. Kosticin je izjednačio na 3:3, a gol odluke postiže Grabovski 2:06 prije kraja utakmice.

U grupi A nakon tri utakmice, Francuska ima dvije pobjede. Slovaci su imali 3:1 nakon dvije trećine, a onda u trećoj za devet minuta Francuzi postižu četiri gola. Amar i Rusel su postigli po jedan u razmaku od 26 sekundi, Fleri je doveo Francusku u vodstvo, a pobjedu je ovjerio drugim golom Rusel 28 sekundi prije kraja.

Blizu preokreta su bili Česi. Kanađani su nakon 40 minuta imali 4:1, a onda za 49 sekundi Češka se vraća preko Novotnog i Hertla. Ipak u samoj završnici nije bilo golova, Kanada je slavila 4:3.

U grupi A Kanada je vodeća sa sedam bodova, bod manje ima Norveška, po pet su sakupili Šveđani i Francuzi. U grupi B Finska i Švajcarska još uvijek nemaju bodova, Rusi su na maksimalnih devet. Amerikanci i Bjelorusi su na šest, Njemačka ima pet bodova.


Grupa A:
Kanada - Ćeška 4:3
Francuska - Slovačka 5:3

Grupa B:
Rusija - SAD 6:1
Bjelorusija - Švicarska 4:3

Komentari / 0

Ostavite komentar