Преминуо Драго Маловић, Радосав из серије Ђекна

Истакнути црногорски глумац, доживотни члан Црногорског народног позоришта, члан Удружења драмских умјетника Црне Горе, Драго Маловић, преминуо је данас у Подгорици, у 90. години

Регион 12.05.2014 | 15:24
Преминуо Драго Маловић, Радосав из серије Ђекна

Маловић, који се прославио улогом Радосава у познатој серији "Ђекна", одиграо је преко 200 улога на позоришној сцени. Први је црногорски глумац који је достигао општенародну популарност широм Југославије и постао симбол црногорске телевизије.

Из Црногорског народног позоришта су саопштили да је Драго Маловић један од ријетких бардова црногорског позоришта који је доживио дубоку старост.

"Почео је као аматер у чувеном никшићком Културно- умјетничком друштву "Захумље", да би у првој професионалној представи Никшићког позоришта давне 1949. године, већ био ангажован као професионални глумац, саопштено је из Црногорског народног позоришта ЦНП. Како додају из ЦНП-а из тог никшићког периода гдје је морао да игра и младе љубавнике и младе хероје, радећи са тада врхунским редитељима бивше Југославије, коначно је себе нашао у националном репертоару, а посебно црногорском. 

У Никшићу је стекао огромну популарност играјући Николетину Бурсаћа,  Вука Бубала, а такође играјући и у тада врло модерним драмама које су  тек продирале на југословенску сцену, Јуџина О' Нила, Шона О'Кејсија, Џорџа Бернарда Шоа. 

Комеморација Маловићу ће бити одржана у уторак 13. маја, у Црногорском народном позоришту у 10 сати.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

12.05.2014 19:58

СЛАВА МУ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

13.05.2014 07:28

Покој му дуси,породици сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ