Конкретни приједлози за сарадњу са БиХ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће приликом предстојеће посјете БиХ предложити колегама у Сарајеву конкретне ствари у вези са економском сарадњом, с обзиром да долази са министром финансија Лазаром Крстићем.

Србија 12.05.2014 | 20:48
Конкретни приједлози за сарадњу са БиХ

Вучић је рекао да је БиХ веома важна за Србију, која са том земљом остварује много већу трговинску размјеру него са Великом Британијом.

Он је истакао да је БиХ много важнији партнер од неких западних држава, а, осим тога, у тој земљи живи милион и по Срба.

"За нас је веома важна регионална стабилност и желимо најбоље могуће односе са БиХ", рекао је Вучић за Телевизију "Пинк".

Он је навео да жели да види бизнисмене из БиХ у Београду, као и српске бизнисмене у Сарајеву и Бањалуци.

"Желимо да имамо добре односе. Не мора то бити нека велика љубав, него разумевање и да једни другима не желимо зло. Желимо што више Сарајлија у Београду", рекао је Вучић.

Он је додао да жели да и БиХ учествује на пројекту "Београд на води".

Вучић у уторак, 13. маја долази у једнодневну посјету Сарајеву на позив предсједавајућег Савјета министара БиХ Вјекослава Беванде.

Осим разговора са Бевандом, Вучић би требало да посјети и Предсједништво БиХ, Саборни храм Рођења Пресвете Богородице, Бегову џамију и Башчаршију.

Ово ће бити прва Вучићева посјета некој земљи, од када је изабран за премијера Србије.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лав

12.05.2014 05:05

Овај човјек је једина нада за будуцност... Ако он изда отисли смо у три ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сефик

12.05.2014 05:09

Конацно једна паметна глава на Балкану

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАГАЈ

12.05.2014 05:32

Добра одлука обострана сарадња је увијек била од користи. Република Српска неце много моци у томе уцествовати јер све је (рас)продала, а власници нису висе ту да би уцествовали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

12.05.2014 09:05

Свака цаст господину Вучићу види се колико је цовјек озбиљан а не ко нас Миле који се понаса као глумац на васару који окупљену рају зели сто висе засмијавати. Благо Србији сто има овакав бисер зелим ти сву срецу овог свијета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

12.05.2014 09:14

Опредјељеност Владе Србије за поштивање фактицититета и специфичности БиХ и обострана спремност за унапријеђења међусобних односа је кључ напретка и стабилности у овом дијелу Балкана. Мјерило тих успјеха су задовољни и срећни грађани обје државе без обзира на вјерску, националну или политичку опредјељеност. То је нормалном човјеку за почетак довољно. Позз свима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас разума

12.05.2014 10:40

Прави цовјек.треба да се зиви ради нормално.Престане са криминалом,пљацком,рузним ријецима. Доци це и код нас промјене и надам се онда много бољој и искренијој сарадњи!

ОДГОВОРИТЕ