Konkretni prijedlozi za saradnju sa BiH

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prilikom predstojeće posjete BiH predložiti kolegama u Sarajevu konkretne stvari u vezi sa ekonomskom saradnjom, s obzirom da dolazi sa ministrom finansija Lazarom Krstićem.

Srbija 12.05.2014 | 20:48
Konkretni prijedlozi za saradnju sa BiH

Vučić je rekao da je BiH veoma važna za Srbiju, koja sa tom zemljom ostvaruje mnogo veću trgovinsku razmjeru nego sa Velikom Britanijom.

On je istakao da je BiH mnogo važniji partner od nekih zapadnih država, a, osim toga, u toj zemlji živi milion i po Srba.

"Za nas je veoma važna regionalna stabilnost i želimo najbolje moguće odnose sa BiH", rekao je Vučić za Televiziju "Pink".

On je naveo da želi da vidi biznismene iz BiH u Beogradu, kao i srpske biznismene u Sarajevu i Banjaluci.

"Želimo da imamo dobre odnose. Ne mora to biti neka velika ljubav, nego razumevanje i da jedni drugima ne želimo zlo. Želimo što više Sarajlija u Beogradu", rekao je Vučić.

On je dodao da želi da i BiH učestvuje na projektu "Beograd na vodi".

Vučić u utorak, 13. maja dolazi u jednodnevnu posjetu Sarajevu na poziv predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Osim razgovora sa Bevandom, Vučić bi trebalo da posjeti i Predsjedništvo BiH, Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, Begovu džamiju i Baščaršiju.

Ovo će biti prva Vučićeva posjeta nekoj zemlji, od kada je izabran za premijera Srbije.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Lav

12.05.2014 05:05

Ovaj čovjek je jedina nada za buducnost... Ako on izda otisli smo u tri ...

ODGOVORITE
Name

sefik

12.05.2014 05:09

Konacno jedna pametna glava na Balkanu

ODGOVORITE
Name

PAPAGAJ

12.05.2014 05:32

Dobra odluka obostrana saradnja je uvijek bila od koristi. Republika Srpska nece mnogo moci u tome ucestvovati jer sve je (ras)prodala, a vlasnici nisu vise tu da bi ucestvovali...

ODGOVORITE
Name

aco

12.05.2014 09:05

Svaka cast gospodinu Vučiću vidi se koliko je covjek ozbiljan a ne ko nas Mile koji se ponasa kao glumac na vasaru koji okupljenu raju zeli sto vise zasmijavati. Blago Srbiji sto ima ovakav biser zelim ti svu srecu ovog svijeta

ODGOVORITE
Name

Vožd

12.05.2014 09:14

Opredjeljenost Vlade Srbije za poštivanje fakticititeta i specifičnosti BiH i obostrana spremnost za unaprijeđenja međusobnih odnosa je ključ napretka i stabilnosti u ovom dijelu Balkana. Mjerilo tih uspjeha su zadovoljni i srećni građani obje države bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku opredjeljenost. To je normalnom čovjeku za početak dovoljno. Pozz svima..

ODGOVORITE
Name

glas razuma

12.05.2014 10:40

Pravi covjek.treba da se zivi radi normalno.Prestane sa kriminalom,pljackom,ruznim rijecima. Doci ce i kod nas promjene i nadam se onda mnogo boljoj i iskrenijoj saradnji!

ODGOVORITE