Тужбе против Вука Бојовића

Због напада вукова на дјецу у београдском Зоолошком врту, против директора тог предузећа Вука Бојовића тужбе су поднијели Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије и родитељи повријеђених малишана.

Србија 11.05.2014 | 12:26
Тужбе против Вука Бојовића

Драматични снимак са сигурносних камера који је јуче објављен на друштвеним мрежама потврдио је да је вук напао дјевојчицу 20. априла на пјешачкој стази у Зоолошком врту, док је волонтерка куцала поруке на телефону, иако је Бојовић тврдио да се животиња налазила у ограђеном дијелу.

Како у МУП наводе, због напада на дјевојчицу поднесена је кривична пријава против Бојовића као одговорног лица и волонтерке Олгице Марковић због кривичног дјела изазивања опште опасности, а пријава је даље прослијеђена Првом основном јавном тужилаштву.

Запријећене казне за ово дјело су од новчане па све до 12 година затвора, преноси београдска штампа.

Родитељи двогодишње дјевојчице најавили су приватну тужбу против Зоолошког врта, а тужбу су припремили и родитељи дјечака М.Р. /9/, којем је у јулу вук одгризао прст.

Родитељи дјечака од Зоо врта захтијевају одштету од 600.000 динара /око 5.200 евра/ због претрпљеног бола, страха, умањења животне активности и на име наружености

Коментари / 0

Оставите коментар