Tužbe protiv Vuka Bojovića

Zbog napada vukova na djecu u beogradskom Zoološkom vrtu, protiv direktora tog preduzeća Vuka Bojovića tužbe su podnijeli Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i roditelji povrijeđenih mališana.

Srbija 11.05.2014 | 12:26
Tužbe protiv Vuka Bojovića

Dramatični snimak sa sigurnosnih kamera koji je juče objavljen na društvenim mrežama potvrdio je da je vuk napao djevojčicu 20. aprila na pješačkoj stazi u Zoološkom vrtu, dok je volonterka kucala poruke na telefonu, iako je Bojović tvrdio da se životinja nalazila u ograđenom dijelu.

Kako u MUP navode, zbog napada na djevojčicu podnesena je krivična prijava protiv Bojovića kao odgovornog lica i volonterke Olgice Marković zbog krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti, a prijava je dalje proslijeđena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Zaprijećene kazne za ovo djelo su od novčane pa sve do 12 godina zatvora, prenosi beogradska štampa.

Roditelji dvogodišnje djevojčice najavili su privatnu tužbu protiv Zoološkog vrta, a tužbu su pripremili i roditelji dječaka M.R. /9/, kojem je u julu vuk odgrizao prst.

Roditelji dječaka od Zoo vrta zahtijevaju odštetu od 600.000 dinara /oko 5.200 evra/ zbog pretrpljenog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i na ime naruženosti

Komentari / 0

Ostavite komentar