Београду пријети зараза због пуних контејнера

Радници "Градске чистоће" почели су да пробијају алтернативни пут у Великом Селу како би њиме допремали смеће на депонију у Винчи. Ову депонију већ неколико дана у блокади држе становници Радмиловца, који протестују због најављене градње далековода који би требало да пролази преко њихових кућа и имања.

Србија 10.05.2014 | 21:21
Београду пријети зараза због пуних контејнера

- Наше екипе ће радити даноноћно како би направиле алтернативни пут којим ће се смеће одлагати на депонију. Ако до сутра не буде прекинута блокада депоније у Винчи, чак 80 одсто контејнера остаће пуно, што представља ризик по здравље Београђана. Више од 50 одсто контејнера није испражњено данас, јер смо смеће одлагали само на депоније у Руми, Лазаревцу, Јакову и Обреновцу - кажу у "Чистоћи".

То, према њиховим речима, донекле ублажава проблем, али ове депоније немају ни изблиза толико велики капацитет као депонија у Винчи.

С друге стране, грађани Радмиловца, који још од четвртка блокирају депонију у знак протеста због најављене градње далековода који би прелазио преко њихових имања и кућа, кажу да не намеравају да се повуку.

- Остаћемо до даљњег на барикадама. Извињавамо се грађанима Београда, али скрећемо пажну јавности да се ми овде боримо за здравље више од 2.000 деце која иду у оближњу школу, такође угрожену далеководом - каже Александар Мастелицам један од мештана.

Раније данас и директор "Градске чистоће" Синиша Лазаревић апеловао је на Радмиловчане да се разиђу.

Коментари / 0

Оставите коментар