Beogradu prijeti zaraza zbog punih kontejnera

Radnici "Gradske čistoće" počeli su da probijaju alternativni put u Velikom Selu kako bi njime dopremali smeće na deponiju u Vinči. Ovu deponiju već nekoliko dana u blokadi drže stanovnici Radmilovca, koji protestuju zbog najavljene gradnje dalekovoda koji bi trebalo da prolazi preko njihovih kuća i imanja.

Srbija 10.05.2014 | 21:21
Beogradu prijeti zaraza zbog punih kontejnera

- Naše ekipe će raditi danonoćno kako bi napravile alternativni put kojim će se smeće odlagati na deponiju. Ako do sutra ne bude prekinuta blokada deponije u Vinči, čak 80 odsto kontejnera ostaće puno, što predstavlja rizik po zdravlje Beograđana. Više od 50 odsto kontejnera nije ispražnjeno danas, jer smo smeće odlagali samo na deponije u Rumi, Lazarevcu, Jakovu i Obrenovcu - kažu u "Čistoći".

To, prema njihovim rečima, donekle ublažava problem, ali ove deponije nemaju ni izbliza toliko veliki kapacitet kao deponija u Vinči.

S druge strane, građani Radmilovca, koji još od četvrtka blokiraju deponiju u znak protesta zbog najavljene gradnje dalekovoda koji bi prelazio preko njihovih imanja i kuća, kažu da ne nameravaju da se povuku.

- Ostaćemo do daljnjeg na barikadama. Izvinjavamo se građanima Beograda, ali skrećemo pažnu javnosti da se mi ovde borimo za zdravlje više od 2.000 dece koja idu u obližnju školu, takođe ugroženu dalekovodom - kaže Aleksandar Mastelicam jedan od meštana.

Ranije danas i direktor "Gradske čistoće" Siniša Lazarević apelovao je na Radmilovčane da se raziđu.

Komentari / 0

Ostavite komentar