Пајтић званично кандидат за предсједника ДС

Заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић најавио је вечерас да ће се кандидовати за председника те странке.

Србија 09.05.2014 | 22:00
Пајтић званично кандидат за предсједника ДС

Он је новинарима рекао да је кандидатуру прихватио на предлог градских и општинских одбора Косова и Метохије, Војводине, Београда, као и већине одбора из централне Србије.

"Данас сам формално прихватио предлог градских и општинских одбора да са идејом у кампању "Повратак у будућност" објаснимо шта је визија ДС и које је њено место у новим политичким околностима у овој земљи, рекао је Пајтић после састанка са председницима градских и општинских одбора из Србије, одржаног у хотелу "Крагујевац".

"Формираћемо владу у сенци која ће омогућити адекватне, тематске одговоре на све изазове пред којима се Србија налази, јер не желимо да будемо критичари који неће имати одговор на који начин видимо будућност земље", рекао је Пајтић.

На питање да ли му је позната реакција Драгана Дјиласа на његову кандидатуру, Пајтић је одговорио да је процес кандидовања веома легитиман и да веома уважава све што је Дјилас урадио.

"На састанку сам рекао ако неко нешто ружно каже о Дјиласу, први ћу се супротставити, јер је то човек који је много трпео због странке у атмосфери харанге, који је медијски прогањан и оптуживан за све и свашта, при чему се радило о дезинформацијама, подметањима и сплеткама", рекао је Пајтић.

Пајтић је новинарима изјавио да му је "искрено жао људи који напуштају странку када не остваре амбиције у њој и оснивају нову странку".

Он сматра да је то нешто што говори о њима на начин који није баш афирмативан.

Избори у Демократској странци заказани су за 31. мај и, како је Пајтић рекао, тада ће делегати представити програм странке.

Коментари / 0

Оставите коментар