Pajtić zvanično kandidat za predsjednika DS

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je večeras da će se kandidovati za predsednika te stranke.

Srbija 09.05.2014 | 22:00
Pajtić zvanično kandidat za predsjednika DS

On je novinarima rekao da je kandidaturu prihvatio na predlog gradskih i opštinskih odbora Kosova i Metohije, Vojvodine, Beograda, kao i većine odbora iz centralne Srbije.

"Danas sam formalno prihvatio predlog gradskih i opštinskih odbora da sa idejom u kampanju "Povratak u budućnost" objasnimo šta je vizija DS i koje je njeno mesto u novim političkim okolnostima u ovoj zemlji, rekao je Pajtić posle sastanka sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora iz Srbije, održanog u hotelu "Kragujevac".

"Formiraćemo vladu u senci koja će omogućiti adekvatne, tematske odgovore na sve izazove pred kojima se Srbija nalazi, jer ne želimo da budemo kritičari koji neće imati odgovor na koji način vidimo budućnost zemlje", rekao je Pajtić.

Na pitanje da li mu je poznata reakcija Dragana Djilasa na njegovu kandidaturu, Pajtić je odgovorio da je proces kandidovanja veoma legitiman i da veoma uvažava sve što je Djilas uradio.

"Na sastanku sam rekao ako neko nešto ružno kaže o Djilasu, prvi ću se suprotstaviti, jer je to čovek koji je mnogo trpeo zbog stranke u atmosferi harange, koji je medijski proganjan i optuživan za sve i svašta, pri čemu se radilo o dezinformacijama, podmetanjima i spletkama", rekao je Pajtić.

Pajtić je novinarima izjavio da mu je "iskreno žao ljudi koji napuštaju stranku kada ne ostvare ambicije u njoj i osnivaju novu stranku".

On smatra da je to nešto što govori o njima na način koji nije baš afirmativan.

Izbori u Demokratskoj stranci zakazani su za 31. maj i, kako je Pajtić rekao, tada će delegati predstaviti program stranke.

Komentari / 0

Ostavite komentar