Не користити резултате пописа у политичке сврхе

Високи комесар ОЕБС-а за националне мањине Астрид Торс, која је од 5. до 7. маја боравила у БиХ, изјавила је да договор у вези са провођењем одлуке "Сејдић - Финци" мора бити постигнут што прије, а да се резултати пописа становништва, након објављивања, не смију користити у политичке сврхе.

Босна и Херцеговина 09.05.2014 | 20:01
Не користити резултате пописа у политичке сврхе

Торсова је истакла да је за БиХ важно да има правни оквир који свим грађанима обезбјеђује једнака права и прилике, као и ефективно учешће.

Из Мисије ОЕБС-а у БиХ истичу да је Торсова током посјете БиХ разговарала са кључним актерима да би стекла свеобухватнију слику о ситуацији у којој се налазе лица које припадају националним мањинама.

Торсова се током посјете БиХ састала са замјеником министра иностраних послова Аном Тришић-Бабић, те кључним члановима међународне заједнице. Разговарала је и са представницима Савјета националних мањина БиХ и Савјетом националних мањина Републике Српске.

Она је похвалила уложени труд и постигнуте резултате БиХ током Декаде инклузије Рома, те изразила наду да ће бити постигнут сличан позитиван исход и у вези с припремом и провођењем стратегије на пољу права националних мањина.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јој

10.05.2014 05:01

Па у коју сврху је рађен попис, сад вам резултати не одговарају

ОДГОВОРИТЕ