Колико је сок од поморанџе здрав?

Велики број људи готово сваког јутра попије чашу сока од поморанџе. Међутим, поставља се питање колико је ђус заправо здрав. Нутриционисти тврде да су ови сокови пуни шећера и да уопште не садрже влакна које садржи воћка када се једе у комаду. Да бисмо утврдили колико је ђус здрав или не, потребено је да уземемо у обзир обе стране.

Здравље 09.05.2014 | 10:24
Колико је сок од поморанџе здрав?

ЂУС САДРЖИ ВИТАМИНЕ - Сок од поморанџе је познат по великој количини витамина Ц, али осим тога, овај сок садржи калијум и фолну киселину. Нутриционисти свакако тврде да је много боље уносити потребне витамине преко хране, а не суплемената.Такође, ђус има много више нутријената од већине других сокова, оних од јабуке и ананаса, па и оних од другог цитрусног воћа.

ЂУС ОКРЕПЉУЈЕ ТЕЛО - Једна студија је утврдила да 80 одсто Американаца не уноси ни приближно препорученог дневног уноса воћа. Зато ђус помаже да се обнове залихе витамина у организму.

ЂУС ГОЈИ - Ако сте на дијети и желите да смањите унос калорија, прескочите ђус, саветују нутриционисти. Али, ако само желите да одржавате килажу и здравље, ђус ће вам подићи имуни систем, поготово ако не једете довољно воћа и поврћа.

ЂУС ЈЕ ДОБАР АКО СЕ ПИЈЕ УМЕРЕНО - Не претерујте са соком од поморанџе, јер све је боље ако се ради умерено. Најбоља и најздравија варијанта је да помешате цеђену поморанџу са киселом водом и тако ћете добити безалкохолну варијанту коктела који садржи све нутријенте, али без додатог шећера.

Коментари / 0

Оставите коментар