Кинеска полиција у Паризу

Кинеска полиција патролираће улицама Париза овог лета заједно са својим француским колегама како би помогла да се спречи број напада на имућне кинеске туристе.

Путовања 09.05.2014 | 07:14
Кинеска полиција у Паризу

Француске власти одлучне су да повећају безбедност која се односи на више од милион кинеских туриста који сваке године посете Париз ради куповине и разгледања знаменитости престонице.

„Њихова навика да носе велике количине новца са собом учинила их је привлачном метом за лопове“, изјавио је извор из полиције за Бусинесс Инсидер.

Кинески туристи у просеку потроше по 1.470 евра на куповину, углавном купујући скупу одећу, судећи по швајцарском дјути фри сервису Глобал Блуе.

Један од представника министарства унутрашњих послова изјавио је да још није познат број полицајаца из Кине који ће патролирати Паризом – „њихова улога ће бити превентивна и патролираће заједно са француским полицајцима на туристичким локацијама“.

Инцидент који је подигао узбуну односио се на пљачку групе од 23 кинеских држављана свега неколико сати након што су слетели на аеродром Шарл де Гол.

„То је била последња кап. Одувек је било џепарења, али прошле године дошло је до пораста физичких напада на туристе из Кине“, изјавио је Танг Лу, менаџер путничке агенције Цхине Тоурисме.

Коментари / 0

Оставите коментар