Kineska policija u Parizu

Kineska policija patroliraće ulicama Pariza ovog leta zajedno sa svojim francuskim kolegama kako bi pomogla da se spreči broj napada na imućne kineske turiste.

Putovanja 09.05.2014 | 07:14
Kineska policija u Parizu

Francuske vlasti odlučne su da povećaju bezbednost koja se odnosi na više od milion kineskih turista koji svake godine posete Pariz radi kupovine i razgledanja znamenitosti prestonice.

„Njihova navika da nose velike količine novca sa sobom učinila ih je privlačnom metom za lopove“, izjavio je izvor iz policije za Business Insider.

Kineski turisti u proseku potroše po 1.470 evra na kupovinu, uglavnom kupujući skupu odeću, sudeći po švajcarskom djuti fri servisu Global Blue.

Jedan od predstavnika ministarstva unutrašnjih poslova izjavio je da još nije poznat broj policajaca iz Kine koji će patrolirati Parizom – „njihova uloga će biti preventivna i patroliraće zajedno sa francuskim policajcima na turističkim lokacijama“.

Incident koji je podigao uzbunu odnosio se na pljačku grupe od 23 kineskih državljana svega nekoliko sati nakon što su sleteli na aerodrom Šarl de Gol.

„To je bila poslednja kap. Oduvek je bilo džeparenja, ali prošle godine došlo je do porasta fizičkih napada na turiste iz Kine“, izjavio je Tang Lu, menadžer putničke agencije Chine Tourisme.

Komentari / 0

Ostavite komentar